2022-08-29 11:53:00

Merkezi Araştırma Laboratuvarımız bünyesinde görev yapmakta olan Öğretim Görevlisi Dr. Ümit Bayram, Üniversitemiz Ar-Ge birimlerinden biri olan Merkezimiz bünyesindeki Zeiss GeminiSEM 300 model Alan Emisyonlu-Taramalı Elektron Mikroskobu (FE-SEM) ile kendi doktora çalışmaları için sentezlemiş olduğu Vanadyum diSülfür yarıiletken nanoparçacıkları için yaptığı çalışma sonucunda Dünyanın önde gelen teknoloji şirketlerinden biri olan Carl Zeiss AG tarafından düzenlenen Zeiss İmage Contest 2022’de Malzeme Bilimi kategorisinde 1.’lik ödülünü aldı.

Uluslararası olarak düzenlenen bu yarışmada, farklı araştırma alanları ve uygulama türleri ile dünyanın her yerinden yaklaşık 1000 katılımcı yer almıştır. ZEISS görüntüleme çalışmalarının önemine dikkat çekmek amacıyla; “Mikroskop sistemlerinin, analitiklerin ve görüntüleme yeteneklerinin, bir toplum olarak iklim değişikliği, enerji, sağlık ve gıda ile ilgili olarak karşılaştığımız kritik zorlukların üstesinden gelmemizi sağlamada merkezi bir rol oynadığını” ifade etmektedir.

Görüntü, Dr. Ümit Bayram'ın fotokatalitik özelliklerini incelediği Vanadyum disülfürün nano yapısını göstermektedir. Bu görüntüleme ile amaç, istenilen nano boyutta ve geniş yüzey alanına sahip nanomalzemelerin başarılı bir şekilde sentezlendiğini göstermek ve bunları doğru bir şekilde karakterize etmektir.

 

   

 

Kendisini bu başarısından dolayı tebrik ediyoruz.

AGÜ Merkezi Araştırma Laboratuvarı

 

*Yarışma ile detaylı bilgiye ve yarışmanın sonuçlarında aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://www.zeiss.com/microscopy/en/about-us/newsroom/press-releases/2022/image-contest-winner-announcement.html